Климе Робев Стојоски — роден на 13 ноември 1922 година во с. Елшани. Во ноември 1944 година стапува во Првата македонска ударна бригада. Учествува на Сремскиот фронт во составот на Втората македонска ударна бригада. Како последица на воените напори се разболува и умира во Воената болница во Гевгелија, на 18 декември 1945 година.[1]

Климе Стојоски
Роден 13 ноември 1922
Елшани, Македонија
Починал 18 декември 1945
Гевгелија, Македонија

Извори уреди

  1. Мишо Јузмески: „Елшани - живот меѓу каменот и водата“, Елшани, 2009