Кичевско муфтиство

Кичевското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Кичевско муфтиство
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоКичево, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Кичево.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: