Кирил Петровмакедонски адвокат и актуелен директор на Државниот архив на Република Македонија.

Кирил Петров
Директор на Државен архив на Република Македонија
На должноста
27 јуни 2017 – во служба
Претходник Филип Петровски
Лични податоци
Партија Нова алтернатива[1]

Наводи уреди