Кахокија (Cahokia) е древен американски град (650–1400) блиску до Колонсвил, Илиноис во рамнината кај реката Мисисипи и градот Сент Луис во Мисури.

Кахокија
МСЗП — Категорија III (споменик на природата)
МестоИлиноис, САД
Најблизок градКолинсвил
Површина8,9 км²

НаводиУреди