Главната статија за оваа категорија е Филм.

Филм е поим кој се однесува на филмската уметност како индивидуален проект. Потеклото на името доаѓа од фактот дека фотографскиот филм (исто така наречен и целулоиден филм) историски бил примарниот медиум за снимање и прикажување на делата на филмската уметност.

Во оваа категорија поместени се поткатегориите и статиите кои се однесуваат на филмот. За повеќе информации во врска со филмот погледнете ја целосната статија за филм.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 39 поткатегории од вкупно 39.

 

§

Ж

М

Р

С