Карло Периеро (7 јули 1886 - 22 мај 1948) — италијански минералог кој има извршено обемни истражувања за хемискиот елемент технециум во 1936 година. Тој е откривачот на овој елемент заедно со својот колега, Емилио Сегре (1905-1989), во 1937 година.[1]

Наводи уреди

  1. Jackson, David. „Emilio Gino Segrè“. The National Academics Press. Посетено на 16 June 2011.