Канембуски јазик


Канембуски јазиксахарски јазик и е дел од нилосахарската јазична фамилија. Јазикот се зборува во Чад од канембу народот и е сличен со канурски јазик.

Канембуски јазик
Зборуван во: Чад 
Регион: Африка
Вкупно говорници:
Јазично семејство: нилосахарски
 сахарски
  Канембуски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: kbl