Калман

појаснителна страница на Википедија

Калман (унг:Kálmán) е унгарско име од турско потекло. Значење му е остаток, она што останало. Долго време е погрешно доведувано во врска со Колман (Kolman) и Коломан (Coloman) .

ИменденУреди

ВаријацииУреди

  • Каман (Kámán)

Познати КалманиУреди

  • Бенда Калман (Benda Kálmán), историчар и академик
  • Тиса Калман (Tisza Kálmán), политичар

ВладетелиУреди