Исабегова џамија (Измир)

Поврзано: Исабегова џамија

Џамијата Иса Беј (турски İsabey Camii) е џамија која се наоѓа во провинцијата Селџук во близина на градот Измир. Џамијата била изградена во 1374 година и е една од најстарите во околината.

Џамија Иса Беј
İsa Bey Camii
İsa Bey Camii.jpg
Основни податоци
МестоИзмир, Турција
Припадностислам
ЕпархијаСелџук
Осветен1374
Архитектонски опис
Архитектонски типџамија
Особености
Минариња1