Излог

(Пренасочено од Излози)
Златарски излог на мостот Поне Векио во Фиренца, Италија.

Излог или витрина[1] - место, површина зад прозорец на предниот дел од продавница што служи за излагање разни производи.[2]

Бутиците во своите излози имаат манекени (кукли) за изложување на облеката.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „витрина“ — Дигитален речник на македонскиот јазик
  2. „излог“ — Дигитален речник на македонскиот јазик