Здивот на смртта (филм)

Здивот на смртта (англиски: The Living Daylights) е британски филм од 1987 година, во режија на Џон Глен. Филмот е дел од серијалот за тајниот агент Џејмс Бонд. Главните улоги ги толкуваат: Тимоти Далтон, Керолајн Блис, Роберт Браун и Џон Тери.

СодржинаУреди

Додека елитната единица на британската разузнавачка единица “00” се наоѓа на редовна вежба на Гибралтар, во нејзините редови се вовлекуваат непријателски агенти, кои започнуваат да ги убиваат разузнувачите. Џејмс Бонд е последниот на списокот за ликвидација, но тој успева да ги убие непријателските агенти, а потоа оди во Братислава за да ми помогне на советскиот генерал Георгиј Косков.[1] [2]

НаводиУреди

  1. Антена, број 839, 25.7.2014, стр. 14.
  2. Антена, број 869, 20.2.2015, стр. 27.