Голема житомирска улица (Киев)

(Пренасочено од Житомирска улица (Киев))

Голема Житомирската улица (украински: Велика Житомирська вулиця) е улица која се наоѓа во Шевченковскиот реон во Киев, Украина. Улицата се протега од плоштадот Свети Михаил до Лавовскиот плоштад.

Голема Житомирска улица
Велика Житомирська вулиця (украински)
Место:Киев, Украина