Отвори го главното мени

Ерос Рамацоти (роден на 28 октомври 1963 во Рим), е италијански музичар, пејач и текстописец. Рамацоти е многу популарен во Италија земјите кои спаѓаат во шпанското говорно подрачје, поради фактот што тој ги издал повеќето негови албуми на италијански и шпански јазик.

Ерос Рамацоти
Рамацоти во 2009 година
Биографски податоци
Родено имеЕрос Лучано Валтер Рамацоти
Роден(а)28 октомври 1963 (1963-10-28) (55 г.)
Рим, Италија
ЖанровиПоп, рок
ЗанимањаМузичар, пејач и текстописец
ИнструментиВокал, гитара, пијано
Период на активност1981–сѐ уште
ИздавачиDDD, Ariola, Norte
Мреж. местоramazzotti.com

ДискографијаУреди

Албуми на италијански јазик
  • Noi (2012)
  • Ali e radici (2009)
  • Madre Terra (2008)
  • e 2 (best of + remake) (2007)
  • Calma Apparente (2005)
  • 9 (2003)
  • Stilelibero (2000)
  • Eros Live (1998)
  • Eros (1997)
  • Dove c'è musica (1996)
  • Tutte storie (1993)
  • Eros in concert (1991)
  • In ogni senso (1990)
  • Musica è (1988)
  • In certi momenti (1987)
  • Nuovi eroi (1986)
  • Cuori agitati (1985)
Албуми на шпански јазик
  • Calma aparente (2005)
  • 9 (2003)
  • Estilolibre (2000)
  • Eros live (1998)
  • Eros (1997)
  • Donde hay música (1996)
  • Todo historias (1993)
  • Eros in concert (1991)
  • En todos los sentidos (1990)
  • Música es (1988)
  • En ciertos momentos (1987)
  • Héroes de hoy (1986)
  • Cuori agitati (1985)
ДВД изданија
  • Stilelibero (2001)
  • Eros Roma live (2004)