Еднорог: Вечни воини

Еднорог: Вечни воини (англиски: Unicorn: Warriors Eternal) — американска анимирана минисерија создадена од Генди Тартаковски. Пуштена била на 5 мај 2023 г. на ноќниот блок Adult Swim на Cartoon Network во САД.[1] Произведена е од Cartoon Network Studios и анимирана од студиото „La Cachette“ во Франција и студиото „Змеј“ во Бугарија. Еднорог: Вечни воини ја има и на HBO Max со македонски превод.[2][3]

Еднорог: Вечни воини
Жанр
Создадена одГенди Тартаковски
Напишана одДерик Бахман
Генди Тартаковски
Режирана одГенди Тартаковски
Земја на потекло САД
Првичен јазиканглиски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди10
Производство
Времетраење
  • 21 — 23 минути
  • 33 минути (само епизода 7)
Продукциска куќаCartoon Network Studios
Animation
services
Студио La Cachette
Студио Змеј
Прикажување
Првична мрежаAdult Swim
Првично прикажување5 мај 2023 – сѐ уште
Надворешни врски
Мрежна страницаadultswim.com/videos/unicorn-warriors-eternal

Содржина уреди

Приказната се врти околу група древни јунаци што безброј илјадалетија го штителе светот од злонамерна закана. Меѓутоа, предвременото будење на еден јунак довело до тоа нивната свест да населува облици на младинци, придружено со губење на сеќавањата и дел од нивните одлични способности. Сега соочени со предизвикот да го вратат своето заборавено минато и да ги вратат своите намалени моќи, овие јунаци мораат повторно да се обединат за да се соочат и да ги надминат посегнувачките сенки што уште еднаш му се закануваат на светот.

Наводи уреди

  1. Khan, Amna (2023-04-03). Unicorn: Warriors Eternal: Release Date, Cast, Trailer, and Everything We Know So Far“. Collider (англиски). Архивирано од изворникот April 10, 2023. Посетено на 2023-04-24.
  2. Desowitz, Bill (2023-04-25). „Genndy Tartakovsky Goes Steampunk in New Adult Swim 'Unicorn Warriors: Eternal' Series“. IndieWire (англиски). Посетено на 2023-10-04.
  3. Гледај „Еднорог: Вечни воини“ | Hbo Max, 2023, Посетено на 2023-12-13

Надворешни врски уреди