Едмунд (војвода од Сомерсет)

Едмунд (21 февруари 1499 - 19 јуни 1500) — шесто дете на англискиот крал Хенри VII и Елизабета Јоршка.

Едмунд
војвода од Сомерсет

Татко Хенри VII
Мајка Елизабета Јоршка
Почивалиште Вестминстерска опатија, Лондон

По неговото раѓање, тој се здобил со титулата војвода од Сомерсет. На 24 февруари, односно по три дена од неговото раѓање, Едмунд бил крстен.

Тој починал кога имал само 15 месеци од непознати причини. По ова тој бил побребан во Вестминстерската опатија.