Европски пат Е86

Европски пат Е86 — пат од меѓународни европски патишта (Е-патишта) кој целосно се протега во Егејска Македонија, Грција. Почнува од Смрдеш, Костурско и завршува во Топчиево, Солунско. Има должина од 470 км.

E86 shield

E86
Информации за правецот
Должина:470 км
Поважни клучки
Исток крај:Топчиево
Запад крај:Смрдеш
Местоположба
Земји: Албанија,  Грција
Патна мрежа
Европска патна мрежа

Населени местаУреди

Ова се сите населени места со свои излези на автопатот, наведени по возен редослед од запад кон исток:

Денешните изменети (погрчени) имиња стојат во загради.[1]

НаводиУреди

  1. Напомена: Местата се наведени според нивните традиционални историски имиња во македонскиот јазик, а до нив во загради се дадени и денешните изменети (погрчени) имиња од практични причини, бидејќи како такви стојат на патните ознаки и карти. Исклучок од ова се поретките места кои не се разликуваат по име, новосоздадени доселенички населби, или пак управните единици кои не се наречени по постоечко традиционално населено место. Изворните имиња да ги пребарувате тука.

Надворешни врскиУреди