Дејвид Јејтс

Дејвид Јејтс (англиски: David Yates) (роден 1963) — англиски филмски и телевизиски режисер, добитник на БАФТА и Еми награди. Тој е најдобро познат по неговата недамнешна работа на Хари Потер филмовите.

Дејвид Јејтс
David Yates.jpg
Јејтс на премиерата на Хари Потер и Редот на фениксот во Л.А.