Дејан Мирчески

Дејан Мирчески (24 септември 1977, Скопје) — македонски писател, кој пишува куси раскази и поезија.

ЖивотописУреди

Дејан Мирчески е роден на 24 септември 1977 година во Скопје, каде што живее и работи.

ТворештвоУреди

Во 2012 година, Дејан Мирчески ја објавил збирката куси раскази со наслов “Кристалните јами на пропаста”, во издание на “Темплум”. Истата година, со неа, тој ја освоил наградата “Новите!, која ја доделува “Темплум”.[1]

НаводиУреди

  1. Дејан Мирчески, Кристалните јами на пропаста, Темплум, Скопје, 2012.