Даниил (охридски архиепископ)

Даниил бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1640 година.[1]

Macedonian cross.svg
Даниил
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1640
Архиепископ до околу 1640
Претходник Мелетиј
Наследник Харитон
Роден
Починал 17 век
Други архиепископи со име Даниил

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.