Далечна земја

Далечна земја – американски филм, во режија на Рон Хауард, со Том Круз и Никол Кидман во главните улоги.[1]

СодржинаУреди

Џозеф Донели е сиромашен земјоделец во Ирска, во 19 век, кој ги губи таткото и домот поради бескрупулозните земјопоседници. Со намера да му се одмазди на баронот за неправдата што му е нанесена на неговото семејство, Џозеф се запознава со ќерката на баронот и тие бегаат во Америка. Притоа, на патот за САД, таа е ограбена во бродот и двајцата со малку пари се мачат да преживеат во најлошиот дел на Бостон.[2]

НаводиУреди

  1. „Далечна земја“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 14.
  2. „Далечна земја“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 14.