Георги Иванов

Георги Иванов
Georgi Ivanov detail.png
Космонаут
НационалностБугарин
Статусжив
Роденјули 2 1940 (1940-07-02) (82 г.)
Ловеч, Бугарија
Друго занимање
Пилот
Чингенерал-лејтенант (2004) од Бугарската армија
Поминато време во вселената
1 ден 23 ч 1 мин
ИзборГрупа Интеркосмос (1978)
МисииСојуз-33
Обележја на мисиите
Soyuz-33 patch.png

Георги Иванов Иванов (роден како Георги Иванов Какалов на 2 јули 1940 година) е бугарски офицер (генерал-лејтенант) и првиот бугарски космонаут направил полет со вселенскиот брод „Сојуз“ 33 на 10 април 1979 година.

НаградиУреди