Фридрих Конрад Гвидо Зебер (роден на 22 јуни 1879 година во Кемниц, Германија, починал на 2 јули 1940 година во Берлин) бил германски филмски пионер, фотограф и снимател.

Гвидо Зебер со тапан за филмско сушење, 1898 година

Надворешни врскиУреди