Википедија:Уредувачки натпревари 2022/Статистика

Во текот на 2022 година беа одржани уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Википедија:Уредувачки натпревари/Океанографија;
  2. Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2022;
  3. Википедија:Уредувачки натпревари/Антарктик; и
  4. Википедија:Уредувачки натпревари/Фудбал.


Учесници уреди

Број Маратон Учесници
1. Океанографија Тиверополник, Katerina Ivanova00, Chnitke, PetarKliment, SofijaKliment, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
2. СИЕ Пролет 2022 Bojan9Spasovski, Тиверополник, Chnitke, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
3. Антарктик Chnitke, Тиверополник, П.Неделковски, Bjankuloski06, Bojan9Spasovski, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
4. Фудбал Тиверополник, Carshalton, ХсараХ, Ivka20, Bojan9Spasovski, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики уреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Океанографија 150
СИЕ Пролет 2022 133
Антарктик 302
Фудбал 244
Вкупно 829
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Океанографија 0
СИЕ Пролет 2022 0
Антарктик 2
Фудбал 3
Вкупно 5
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 14

Поврзано уреди