Велешко муфтиство

Велешкото муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Велешко муфтиство
Муфтиства во Македонија
Основанаислам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоВелес, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазицимакедонски
албански
турски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Велес.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: