Ванчо Стојанов (атлетичар)

(Пренасочено од Ванчо Стојанов)


Ване Стојанов (роден на 9 ноември 1977 во Струмица) - поранешен македонски атлетичар и член на Атлетскот клуб Струмица.

Ване Стојанов
Роден 9 ноември 1977
Струмица, СР Македонија, СФРЈ
Занимање атлетичар

Стојанов учествувал на Летните олимписки игри 2000 и на Летните олимписки игри 2004[1].


НаводиУреди