Будење во Рино

Будење во Рино (англиски: Waking Up in Reno) е американски филм од 2002 година, во режија на Џордан Брејди. Главните улоги ги толкуваат: Патрик Свејзи, Били Боб Торнторн, Шарлиз Терон и Наташа Ричардсон.

СодржинаУреди

Продавачот на автомобили Лони Ерл и жена му Дарлин се најдобри пријатели со добродушниот Рој и неговата алчна жена Кенди, која се обидува да остане бремена. Кога четворицата решаваат со комби да ја поминат цела Америка за да го посетат шоуто на камиони „Монстер“ во Рино, ќе се октрие страшната тајна: Лони и Кенди имале љубовна врска.[1] [2]

НаводиУреди

  1. Антена, број 866, 30.1.2015, стр. 15.
  2. Антена, број 878, 24.4.2015, стр. 15.