Браќата Блуз 2000

Браќата Блуз 2000 (англиски: Blues Brothers 2000) е американски филм од 1998 година, во режија на Џон Лендис. Главните улоги ги играат: Ден Ајкројд и Џон Гудмен. Филмот претставува продолжение на приказната за браќата Блуз.

СодржинаУреди

Елвуд Блуз, чиј брат излегува од затвор, се обидува повторно да ја собере старата група. Затоа, Елвуд се враќа во Чикаго и повторно, со помош на концерт, се обидува да го спаси домот за сираци во кој израснал.[1] [2] [3]

НаводиУреди

  1. Антена, број 853, 31.10.2014, стр. 26.
  2. Антена, број 865, 23.1.2015, стр. 16.
  3. „Браќата Блуз 2000“, Антена, број 893, 7.8.2015, стр. 26.