Боби Спирковски — македонски адвокат, политичар и еден од основачите на Демократска алтернатива. Во периодот од 30 ноември 1998 година до 28 јули 2000 година ја извршувал функцијата Министер за урбанизам, градежништво, транспорт и екологија на Република Македонија.

Боби Спирковски
Министер за урбанизам, градежништво, транспорт и екологија
Наследник Љупчо Балкоски[1]
На должноста
30 ноември 1998 – 28 јули 2000
Премиер Љубчо Георгиевски
Претходник Абдулменаф Беџети
Лични податоци
Националност Македонец
Партија Демократска алтернатива

Наводи уреди

  1. Во 2000 година, Министетвото за урбанизам, градежништво и транспорт е преименувано во Министерство за транспона Република Македонија
Политички функции
Претходник
Абдулменаф Беџети
Министер за урбанизам, градежништво, транспорт и екологија
30 ноември 1998 година до 28 јули 2000
Наследник
Љупчо Балкоски