Бечиќи (српски: Bečići) - населено место во Црна Гора.

Географски карактеристикиУреди

Бечиќи како тема во уметноста и во популарната култураУреди

Бечиќи се јавува како тема во одредени дела од уметноста и популарната култура, како:

НаводиУреди

  1. Miodrag Pavlović, Izabrane pesme. Beograd: Rad, 1979, стр. 42-43.