Бензил ацетат

хемиско соединение

Бензил ацетат е хемиско соединение чија формула е C6H5CH2OCOCH3.

Бензил ацетат
Benzyl acetate.png
Benzyl acetate.gif
Назнаки
140-11-4
ChemSpider 13850405
Jmol-3D слики Слика
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Густина 1.054 g/ml
Точка на топење
Точка на вриење
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди