Бела Тури-Ковач

Бела Тури-Ковач (унгарски: Béla Turi-Kovács, р. 2 декември 1935)[1] е унгарски политичар, кој служел како министер за животна средина помеѓу 2000 и 2002 година. Тој е член на Националното собрание од 1998 година.[2] Тој бил Татко на Куќата (најстариот пратеник) бидејќи во 2014 година тој ја отвора инаугуративната седница на Националното Собрание во 2014 година.

Бела Ковач.

Во 1956 година, тој станува член на партијата на земјоделски работници и граѓани.

НаводиУреди

  1. Biography (PDF). Országgyűlés.
  2. Register. Országgyűlés.