Беджих Сметана

Беджих Сметана (чеш: Bedřich Smetana) — чешки композитор и диригент. Роден е во Литомишал на 2 март 1824, починал во Прага, на 12 мај 1884[1],[2].

Беджих Сметана (чеш: Bedřich Smetana)

НаводиУреди