Бах (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија


Освен тоа што значи поток, на германски, Бах (Bach) е и презиме на разни луѓе:

Семејство БахУреди

Главна статија: Семејство Бах

Други БаховиУреди

Други значењаУреди

  • БАХ мотиф, четиринотна низа во извесни композиции, во сеќавање на Ј.С. Бах
  • 1814 Бах, астериод
  • Разговорен назив на фирмата Мајбах