Бамилечките јазици (ориг. Bamiléké) се група јазици што ги говори народот Бамилеке кој живее во Западните Гори на Камерун.

Бамилечки
Bamiléké
Географска
распространетост:
Западни Гори
во западен Камерун
Класификација:нигер-конгоански
Гранки:
ISO 639-2 и 639-5:bai

Овие јазици се фефе, гомала, ква, мадумба, магака, нда нда, нгомба, нгомбале, и групата наречја „бамбутос“ која се состои од јемба, нѓембон и нгве.

Надворешни врски уреди