Атлантска дивизија (НБА)

Атлантската дивизија на Националната Кошаркарска Асоцијација е една од трите дивизии во Источна Конференција на лигата, заедно со Југоисточната Дивизија и Централната Дивизија. Во оваа дивизија, како и во сите други, има пет тимови. Тие се во релативна географска непосредност, посебно тимовите на Њујорк Никс и Њу Џерси Нетс. Оваа дивизија е дом на најуспешната НБА екипа, Бостон Селтикс, со 16 титули. Петте тимови се следните:

Дивизии и конференции на НБА

Прваци на Атлантската дивизија уреди