Астрологија и астрономија

Астрологијата и астрономијата историски долго време биле иста дисциплина (латински: astrologia), а се разделуваат како посебни дури во 17 век.

Астрологија
Почетоци
Историја на астрологијата
Историја на астрономијата
Астрологија и астрономија
Традиции
Вавилонска астрологија
Арапска и персиска астрологија
Кинеска астрологија
Египетска астрологија
Хеленско-римска астрологија
Индиска астрологија
Исламска астрологија
Сидерална астрологија
Западна астрологија
Видови
Хороскоп
Натална астрологија
Годишен хороскоп
Хорарна астрологија
Мундана астрологија
Категории
Астролози
Портал:Астрологија


Наводи

уреди

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди