Натална астрологија, или натален хороскоп, е систем на астрологијата кој се заснова врз концептот дека животот на секој човек е одреден од небесната состојба на денот на неговото раѓање. Натални хороскопи се изработуваат речиси во сите астролошки традиции: индиска астрологија, кинеска астрологија и западна астрологија.

Астрологија
Почетоци
Историја на астрологијата
Историја на астрономијата
Астрологија и астрономија
Традиции
Вавилонска астрологија
Арапска и персиска астрологија
Кинеска астрологија
Египетска астрологија
Хеленско-римска астрологија
Индиска астрологија
Исламска астрологија
Сидерална астрологија
Западна астрологија
Видови
Хороскоп
Натална астрологија
Годишен хороскоп
Хорарна астрологија
Мундана астрологија
Категории
Астролози
Портал:АстрологијаНаводи уреди

Препорака за читање уреди

  • Kevin Burk, Astrology: Understanding the Birth Chart. Llewellyn Publications (USA, 2001) ISBN 1-56718-088-4.