Апостол Н. Апостолоски

Апостол Апостолски (Брезница, Порече, 1924 - Дуово, 1945), борец во НОВ на Македонија. Загинал како борец на III Бригада на 42-та дивизија.[1]

Наводи уреди

  1. Порече низ историјата, Милан Ристески, НИО „Студентски збор“, Скопје, 1982