Ана Угриновска (родена 18 мај 1980) — македонска кајакарка која се натпреваруваше во средината на деведесеттите. Таа заврши на 29 место на Олимписките игри во 1996 во дисциплината К-1 во Атланта, САД

Наводи

уреди