Александар Дјаченко

кајакар

Александар Дјаченко (роден на 22 јануари 1990) — руски кану-спринтер кој се натпреварува од доцните 2000-ти. Тој освоил два бронзени медали на ИКФ Светското кану првенство:

  • 2009, дисциплина: К-4 200 метри
  • 2010, дисциплина: К-1 4 пати 200 метри
Александар Дјаченко
Медали

Александар Дјаченко
Кану-спринт мажи

ИКФ Светско кану првенство

Сребрен медал – второ место Зегед 2011 K-4 1000 м
Бронзен медал – трето место Дартмут 2009 К-4 200 м
Бронзен медал – трето место Познањ 2010 К-1 4 x 200 м

Надворешни врски уреди