Мери Ен Еванс

(Пренасочено од Џорџ Елиот)

Мери Ен Еванс (22 ноември 1819 - 22 декември 1880), позната под псевдонимот Џорџ Елиот, e англиска писателка. Автор е на многу познати романи за англиското село, меѓу кои се и „Воденицата на Флоси“, „Сајлас Марнер“, „Адамс Бид“ и „Ромола“.

Мери Ен Еванс (22 ноември 1819 - 22 декември 1880)