Џозеф Џон Томсон

Сер Џозеф Џон Томпсон (Литам Хил, Манчестер, 18 декември 1856 - Кембриџ, 30 август 1940), бил британски физичар

Џозеф Џон Томпсон
JJ Thomson.jpg
Роден 18 декември 1856
Манчестер, Обединето Кралство
Починал 30 август 1940
Кембриџ, Обединето Кралство

Џозеф Џон Томпсон ја добил Нобеловата награда за физика во 1906 година.

Надворешни врскиУреди