With the Beatles вториот издаден албум на Битлси излезе во продажба на 22 ноември 1963 на денот на убиството на претседателот на САД Џон Кенеди.Албум со мали измени е издаден и во САД со наслов Meet The Beatles!.До 1962 е продаден во повеќе од милион примероци со што станува вториот албум кој од кој се продадени милион копии.Албумот се наоѓа на 420 место на листата на 500 најдобри албуми на сите времиња на списанието Rolling Stone.

With the BeatlesУреди


Снимање и продукцијаУреди