Tomato е колектив за графички дизајн основан во 1990-тите од 9 луѓе во Лондон, меѓу кои се и Рик Смит и Карл Хајд од електронската музичка група Underworld. Tomato работи со телевизиски реклами, облека, дизајн за разните изданија на Underworld и друго. За време на своето постоење, Tomato си изградил меѓународна репутација за работа во различни медиуми, создавајќи дизајни за сите видови клиенти како Reebok, Adidas и Levi's.

Надворешни врски

уреди