The Layla Sessions: 20th Anniversary Edition

The Layla Sessions: 20th Anniversary Edition (познат и како The Layla Sessions) издаден во септември, 1990 е реиздание на албумот „Layla and Other Assorted Love Songs“ - албум од „Derek and the Dominos“. Албумот содржи преработен материјал од оригиналниот албум, не искористени алтернативи / некомплетни мастери на оригиналните песни. Сето тоа е спакувано во 3 ДВД дискови.

The Layla Sessions: 20th Anniversary Edition
Компилација од Derek and the Dominos
Издаденсептември, 1990
Снимен26 август, 1970 - 2 октомври, 1970
ЖанрРок, блуз
Траење218:36
Издавачка куќа„Polydor Records“
ПродуцентТом Дод (извршен продуцент)
Бил Левинсон (продуцент при преработка)
Derek and the Dominos“ — Хронологија
In Concert
(1973)
The Layla Sessions: 20th Anniversary Edition
(1990)
Live at the Fillmore
(1994)
 Професионални оценки
Прегледни резултати
Извор Оценка
Allmusic 5/5 ѕвездички [1]
The Best Of Website B+ [2]
Роберт Кристго B− [3]

Список на песниУреди

Прв дискУреди

 1. „I Looked Away“ (Клептон, Боби Витлок)
 2. „Bell Bottom Blues“ (Клептон)
 3. „Keep on Growing“ (Клептон)
 4. „Nobody Knows You When You're Down and Out“ (Кокс)
 5. „I Am Yours“ (Клептон, Низами)
 6. „Anyday“ (Клептон, Витлок)
 7. „Key to the Highway“ (Брунзи, Сигар)
 8. „Tell the Truth“ (Клептон, Витлок)
 9. „Why Does Love Got to Be So Sad?“ (Клептон, Витлок)
 10. „Have You Ever Loved a Woman“ (Мајлс)
 11. „Little Wing“ (]]Џими Хендрикс|Хендрикс]])
 12. „It's Too Late“ (Вилис)
 13. „Layla“ (Клептон, Гродон)
 14. „Thorn Tree in the Garden“ (Витлок)

Втор дискУреди

 1. „Jam I“ (Клептон, Гордон, Редли, Витлок)
 2. „Jam II“ (Клептон, Гордон, Редли, Витлок)
 3. „Jam III“ (Клептон, Гордон, Редли, Витлок)
 4. „Jam IV“ (Алман, Алман, Бетс, Оклеи, Витлок)
 5. „Jam V“ (Aлман, Клептон, Гордон, Редли, Витлок)

Трет дискУреди

 1. „Have You Ever Loved a Woman“ [Алтернативен мастер #1] (Мајлс)
 2. „Have You Ever Loved a Woman“ [Алтернативен мастер #2] (Мајлс)
 3. „Tell the Truth“ [џам #1] (Клептон, Витлок)
 4. „Tell the Truth“ [џам #2] (Клептон, Витлок)
 5. „Mean Old World“ [Проба] (Литл Валтер)
 6. „Mean Old World“ [Верзија на бендот, мастер] (Литл Валтер)
 7. „Mean Old World“ [Дует верзија, мастер] (Литл Валтер)
 8. (When Things Go Wrong) „It Hurts Me Too“ џем (Лондон)
 9. „Tender Love“ [Некомплетен мастер] (Клептон, Витлок)
 10. „It's Too Late“ [Алтернативен мастер] (Вилис)

НаводиУреди

 1. Bruce Eder. "„The Layla Sessions: 20th Anniversary Edition"". „Allmusic“. Посетено на 11 јануари, 2012. Проверете ги датумските вредности во: |accessdate= (help)
 2. Barry Small. "„Layla Sessions" - 20 годишнина". Thebestofwebsite.com. Посетено на 11 јануари, 2012. Проверете ги датумските вредности во: |accessdate= (help)
 3. "CG: „Derek and the Dominos"". Роберт Кристго. Посетено на 11 јануари, 2012. Проверете ги датумските вредности во: |accessdate= (help)