IGN (се чита: ај-џи-ен) (скратено од претходното име Imagine Games Network) — мултимедијално мрежно место за рецензии и новости во врска со видеоигри. Неговото матично претпријатие е IGN Entertainment, кое поседува и управува мрежни места како GameSpy, GameStats и AskMen.

IGN Entertainment, Inc.
ВидПриватна филијала
Основанасептември 1996
СедиштеСан Франциско, Калифорнија, САД
Key peopleМарк Јунг (Претседател и главен извршен директор)
Пер Шнајдер (потпретседател и издавач)
Талмаџ Блевинс
ДејностЖурнализам за видеоигри
Матично
претпријатие
News Corporation
ПодружнициAskMen
GameSpy Industries
GameStats
Мрежно местоIGN.com
РегистрацијаБесплатна
IGN Insider
Founder's Club
Достапно воАнглиски
Моментален статусАктивна

Главното место на IGN се содржи од неколку места, или „канали“, кои имаат свое поддомен на IGN и се занимаваат со одредено подрачје. Каналите за игри се занимаваат со игри за ЛС, Wii, Nintendo DS, Nintendo DSi, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox Live, мобилни телефони, ретро и iPhone. Покрај нив, IGN има и канали за филмови, музика, опрема и технологија, спорт, стрипови, телевизија и друго.

Поранешното седиште на IGN во Бризбејн (Калифорнија)

Надворешни врски уреди