„Leave Me Alone“ е осмиот сингл на Мајкл Џексон од албумот Bad, издаден во 1989 година. Песната се наоѓа само на CD верзијата и никогаш не е издаден како сингл во САД. Песната доживеа голем успех во Велика Британија и го зазеде 44 место на листата на најпродавани во Британија 1989. Песната се појавува во еден дел од филмот на Џексон Мунвокер. „Leave me alone“ е повторно издадена во 2006 година. Песната не е изведена ни на еден концерт од Џексон.

„Leave me alone“
Leave me alone MJ 1989.jpg
Сингл од Мајкл Џексон
од албумот Bad
Издаден февруари 13 1989 (1989-02-13)
(Не е издаден во САД)
Текстописец Мајкл Џексон
Формат CD сингл
Снимен 1987
Жанр Фанк
Продуцент Квинси Џонс
Хронологија на синглови на Мајкл Џексон
Smooth Criminal "Leave Me Alone" "Streetwalker" (Специјално издание)