Fly (албум на Мухамед Ибрахими)

Fly - музички албум на македонскиот гитарист Мухамед Ибрахими (албански: Muhamed Ibrahimi), објавен во 2014 година од издавачката куќа „PMG Recordings“.

Содржина уреди

Албумот содржи осум песни:[1]

  • Elena
  • Fly
  • Kur Pranvera vonohet
  • Çallgi
  • Makedonska devojka
  • Invazioni Turk
  • Bumbarov Rock N Roll
  • Black Finger

Опис на албумот уреди

Автор на сите песни е Мухамед Ибрахими, снимател и продуцент на албумот е Сеад Хаџиќ - Сецко (освен Мите Димовски на првата песна), мастерингот го направил Евгениј Каревски, а дизајнот на обвивката е дело на Виолета Качакова. Песните се снимени во студијата: „13/13“ (од втората до осмаат песна), „Blla blla blla...“ ()ударалките на 2, 3, 4, 5 и 8 песна) и „Тра ла ла“ (првата песна). На албумот настапуваат:[2]

Наводи уреди

  1. Muhamed Ibrahimi, Fly. PMG Recorings 097, 2014.
  2. Muhamed Ibrahimi, Fly. PMG Recorings 097, 2014.