Европски Хот 100 Синглови

(Пренасочено од European Hot 100 Singles)

Европските Хот 100 Синглови биле собирани од Билборд и магазинот Music & Media од март, 1984. На табелата се базира продажбата на националниот синглови на топ листите во 16 европски земји: Австрија, Белгија (посебно за Фландрија и Валонија), Данска, Финска, Франција, Германија, Унгарија, Ирска, Исланд, Италија, Холандија, Норвешка, Шпанија, Шведска, Швајцарија, и Велика Британија.

Од прашањето со датум/недела која завршува 13 ноември 2010, Европски Хот 100 Синглови има 400 број еден хитови. Моменталната број-еден песна е „Only Girl (In the World)“ од Ријана. Табелата била на пауза од 11 декември 2010 година, по веста за затворање на нивнате канцеларија Билборд Лондон и ги напуштиле нивниот британски базиран персонал.[1]

Надворешни врскиУреди

НаводиУреди

  1. "Billboard closing London office". CMU. Посетено на 15 февруари 2011.