Национален Фронт

(Пренасочено од Barisan Nasional)


Национален Фронт (малајски Barisan Nasional, скр. BN) е најголемата политичка коалиција во Малезија. Формирана е во 1973 како наследник на Алјансата (Parti Perikatan), и таа е малезиската владеечка партија уште од независноста на државата. Штабот на партијата се наоѓа во главниот град, Куала Лумпур.

Надворешни вскиУреди